Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат пандемията, цените на тока и миграцията

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден на последното си съвещание за годината в Брюксел въпросите с пандемията, цената на силата и сигурността. 

Основна ще бъде тематиката за битката с COVID-19, като ще бъде маркирана още веднъж потребността от ваксиниране и от слагане на спомагателни дози ваксина. Не се изключва участниците да обсъдят опцията за въвеждане на наложителна имунизация, само че не се планува да бъдат одобрявани решения. 

Те ще се срещнат с най-новите оценки за положението на пазарите на сила и ще обсъдят предложенията на Европейската комисия за противопоставяне на ценовия напън.

Европейският съвет ще разисква също взаимоотношението с страни отвън Европейски Съюз във връзка с миграцията. 

На срещата ще бъдат разисквани още ситуацията, провокирана от Беларус по границата с Европейски Съюз, както и съветските дейности по границата с Украйна.

Предвижда се водачите да беседват за европейската тактика за сигурност в идващото десетилетие, както и за взаимоотношението с НАТО.

България ще бъде показана на съвещанието от президента Румен Радев. Лидерите ще посрещнат за първи път в своите редици новоизбраните канцлери на Германия Олаф Шолц и на Австрия Карл Нехамер. Предвижда се това да бъде последното съвещание с присъединяване на досегашния чешки министър председател Андрей Бабиш. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР