Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат пандемията, цените на енергията и миграцията

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще обсъдят на последното за тази година взаимно съвещание в Брюксел въпросите с пандемията, цената на силата и миграцията. Това се показва в писмото на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел до участниците в идната среща.

Мишел отбелязва, че съществена ще бъде тематиката за битката с коронавирус, като ще бъде маркирана още веднъж потребността от ваксиниране и от слагане на спомагателни дози ваксина. " Не би трябвало да щадим старания за битка с съмненията и дезинформацията ", декларира той по този мотив.

Предвижда се участниците в срещата да се срещнат с най-новите оценки за положението на пазарите на сила и да обсъдят предложенията на Европейската комисия за противопоставяне на ценовия напън.

Европейският съвет ще разисква също взаимоотношението с страни отвън Европейски Съюз във връзка с миграцията.
На срещата ще бъдат разисквани още ситуацията, провокирана от Беларус по границата с Европейски Съюз, както и съветските дейности по границата с Украйна. Предвижда се участниците да беседват за европейската тактика за сигурност в идващото десетилетие, както и за взаимоотношението с НАТО.

В навечерието на съвещанието на Европейския съвет в четвъртък, водачите на страните от Европейски Съюз и на европейските институции ще вземат участие на следващия ден в взаимно съвещание със своите сътрудници от страните от Източното партньорство - Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна. Срещата ще бъде опция да се удостовери стратегическата значимост на този район за Европейски Съюз, отбелязва Мишел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР