Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС и от

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС и от
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС и Западните Балкани ще заседават виртуално

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз и от Западните Балкани ще обсъдят във видеовръзка разпространяването на ковид и проект за възобновяване на общността.

Очаква се на днешната среща на високо ниво да бъде доказана европейската вероятност на страните от района, без обаче да бъдат взети съответни решения. Въпреки очакванията, дати за начало на договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз няма да бъдат конкретизирани.

Темите, които се чака да бъдат разисквани, са съдействието в битката против ковид, както и уговорките на страните от Западните Балкани към европейските полезности като господство на закона, битка с корупцията и проведената престъпност и дезинформацията.

Предвижда се на срещата да бъдат разисквани хибридни дейности, ориентирани към отдалечаването на Западните Балкани от Европейски Съюз. Участниците ще беседват също за битката с тероризма и за противодействието на противозаконната миграция.

Предвижда се те да обиден въпросите за обезпечаване на повече резистентност на балканските страни, в това число в електронната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР