Държавните и правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз

...
Държавните и правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС може да не вземат окончателно решение за отлагането на Брекзит

Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейския съюз може да не вземат на срещата си в четвъртък и петък в Брюксел дефинитивно решение дали Брекзит да бъде отсрочен, съобщи Ройтерс, като се базира на високопоставени дипломати от Европейски Съюз.

Те прецизираха, че по-нататъшното развиване ще зависи от това какво ще изиска от тях английската министър-председателка Тереза Мей, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу, че съглашението за Брекзит не може да бъде подложено ново гласоподаване, в случай че в него не бъдат импортирани основни промени. Така той наподобява попари очакванията на Мей да успее да прокара контрактуваната от нея договорка в долната камара на английския парламент от трети опит.

Миналата седмица, отчитайки, че съглашението не е утвърдено, Камарата на общините прикани английската премиерка да отсрочи Брекзит, който е плануван за 29 март. Евентуалното закъснение на излизането на Англия от Европейски Съюз обаче би трябвало да бъде утвърдено единомислещо от всички останали 27 страни членки на съюза и до през днешния ден идната среща на високо ниво в Брюксел изглеждаше подобаващият миг да бъде направено това.

" Срещата на върха няма да вземе дефинитивно решение, а единствено ще разиска политическите параметри и условия. Мей ще завоюва още няколко дни. Ще вземем решението идната седмица посредством писмена процедура ", сподели посланик, поискал анонимност.

По-рано през днешния ден източници от Брюксел обявиха, че Англия ще може да изиска отсрочване на излизането си от съюза даже след срещата на върха на 21 и 22 март. Не е належащо водачите на останалите 27 страни от Европейски Съюз да се съберат, с цел да одобрят едно такова искане, като е допустимо това да стане с писмена процедура, прецизираха те.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР