Държавните и правителствените лидери на 27-те членки заедно с ръководителите

...
Държавните и правителствените лидери на 27-те членки заедно с ръководителите
Коментари Харесай

Лидерите на 27-те членки на ЕС призоваха за солидарност, за да се излезе от кризата с COVID-19

Държавните и държавните водачи на 27-те членки дружно с ръководителите на трите институции на Европейски Съюз приканиха за взаимност, с цел да излязат страните по-силни от рецесията с новия ковид. Те оправиха апела си във видео, оповестено през днешния ден в Туитър по случай Деня на Европа.

Празникът се отбелязва непретенциозно поради карантинните ограничения. На видеото, което продължава шест минути, европейските ръководители дружно насочат оптимистично обръщение, съобщи Франс прес.

Борисов: Да бъдем горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата

Целта ни е Европа да излезе по-силна от пандемията и от рецесията с Ковид-19, декларира немският канцлер Ангела Меркел, чиято страна ще поеме ротационното председателство на Европейски Съюз през юли.

"Не се опасявайте да откривате нещо ново, да се обедините, да мислите и да действате за бъдещето. Именно от този европейски дух се нуждаем и през днешния ден ", съобщи френският президент Еманюел Макрон.



(Кадър: Twitter/ European Commission)

Президентът на Европарламента Давид Сасоли приканва държавните управления и институциите да бъдат смели и амбициозни. Това е единственият метод да се резервира доверието на нашите жители, сподели той.

Today is #EuropeDay!

Only united are we able to maintain the European project, continue preserving peace and work for a sustainable future in Europe.

Together with all EU leaders, we celebrate solidarity that keeps us #UnitedAgainstCoronavirus pic.twitter.com/3Fu0z9acAs
— European Commission #UnitedAgainstCoronavirus (@EU_Commission) May 9, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР