Държавните граници днес имат все по-малко значение. Много хора вече

...
Държавните граници днес имат все по-малко значение. Много хора вече
Коментари Харесай

Кои са седемте най-добри държави за работа в света

Държавните граници през днешния ден имат все по-малко значение. Много хора към този момент търсят по-добър живот, професионална реализация и сбъдване на фантазиите си надалеч от своята татковина. Ако сте добре дипломиран експерт и знаете непознати езици, по света има доста места, където ще намерите сполучлива реализация, разяснява " Дарик ".

Ето кой са седемте най-хубави страни за работа в света:

7. Норвегия

Норвегия е богата страна, която се намира на четвърто място по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в света. Заради суровия си климат страната внася съвсем цялата си храна, което я прави извънредно скъпа. Въпреки това нейните поданици не могат да се оплачат от цените, тъй като междинната годишна заплата в страната е над 50 000 $, платената отпуска е 21 дни, а приблизително хората работят под 30 часа на седмица. Невероятно положителните условия се дължат на петролните находища на страната, с помощта на които тя е измежду най-богатите в света.

6. Дания

Дания е скандинавска страна, която се състои от полуостров и над 400 островчета. Генерира над 25% от силата си посредством вятърни турбини и е най-големият експортьор на вятърни турбини в света. Жителите й са считани за най-щастливата нация съгласно доста изследвания поради високите приходи, здравословния живот, свободата на словото и обществени придобивки. Средната заплата е над 51 000 $, отпуската е 25 дни годишно, а междинното работно време на седмица е едвам 27 часа.

5. Холандия

Холандия е извънредно ниско ситуирана страна с към една четвърт от земната маса, ситуирана под морското ниво, което постанова система от насипи, които да задържат морето. Известна с лалетата тя е най-големият експортьор на цветя, държейки над 40% от пазара, което е равно на над 3.2 милиарда $ в продажби. Средната заплата е близо 53 000 $, минималното възнаграждение е 10 $ на час. Холандия е на трето място по най-високо равнище на опазване на здравето в света.

4. Съединени американски щати

Съединените американски щати са третата по повърхност страна в света. Държавата има голямо въздействие над международната просвета, политика и стопанска система, и съставлява 25% от международния Брутният вътрешен продукт. Средната заплата е 60 000 $, а минималната ставка на час е 7.25 $. Няма най-малък отпуск, само че нормално варира сред 10 и 20 дни. Средното работно време на седмица е 34 часа.

3. Исландия

Исландия е дом на над 130 дейни вулкана като лава покрива над 10% от площта й. Слабо обитаема страна с 335 878 души. Средната заплата е 61 000 $, а отпуската е 24 дни на година. Здравеопазването в страната е считано за най-хубаво в целия свят. Икономиката на страната се дължи на мощна търговия с алуминий, фармацевтични произведения и риба.

2. Швейцария

Швейцария е известна със своите спиращи дъха планински пейзажи с многочислени върхове в Алпите и нежният млечен шоколад. Държавата има цели четири публични езика, което оказва помощ на извънредно значимият за стопанската система на страната доход от туризъм. Средната заплата е над 62 000 $, отпуската е като в България - 20 дни, а там приблизително работят по 30 часа на седмица. Освен туризма и шоколада, богатата страна е известна и със своите прецизни принадлежности, банкиране и часовници.

1. Люксембург

Люксембург е страна членка на Европейския съюз, една от най-малките страни в Европа, по-малка даже от щата Делауеър. Четирите езика, които най-често се приказват, са люксембургски, немски, френски и британски. Гражданите на Люксембург се радват на ниска безработица, високи заплати и доста ниска престъпност, само че би трябвало да се оправят с нараснали разноски за живот. Средният приход в страната е 63 000 $, а минималната заплата е цели 11.50 $ на час. Гражданите на страната могат да се похвалят и с огромна отпуска = 25 дни и 10 дни публични празници. Изключително известни с банковите услуги, осведомителните технологии и бизнес туризма. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР