Държавните горски стопанства ще възстановят изкупуването на частни гори до

...
Държавните горски стопанства ще възстановят изкупуването на частни гори до
Коментари Харесай

Държавата възстановява изкупуването на частни гори до 20 дка

Държавните горски стопанства ще възстановят изкупуването на частни гори до 20 дка. Това е разпореди министърът на земеделието Десислава Танева по време на среща с шефовете на горски предприятия и районни дирекции по горите, заяви Министерството на земеделието.

Целта на изкупуването на частни гори има за цел да се опази горския фонд и да се предпазят градовете и селата от неподходящи феномени като наводнения и замърсяването на въздуха.

Мярката беше въведена по времето на втория кабинет на Бойко Борисов от министър Танева, само че наследникът ѝ на поста Румен Порожанов не продължи започнатата самодейност.

Мярката по изкупуване на частни гори от страната имаше огромен интерес, напомни Танева. По време на първия банкет бяха подадени 1113 заявки.

Правилата за изкупуване на частни гори остават същите. Предимство ще имат дребни горски парцели, които граничат с държавни горски територии, имат специфични или защитни функционалности и са с повърхност сред 1 и 20 дка, е посочено в известието на Министерството на земеделието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР