Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти

...
Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти
Коментари Харесай

Министър Танева: Държавните горски предприятия да възстановят изкупването на малки поземлени имоти в горски територии

Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на дребни поземлени парцели в горски територии, които са частна благосъстоятелност. Това разпореди министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на среща с шефовете на горски предприятия и районни дирекции по горите, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Тя напомни, че тази мярка е имала огромен интерес. Според процедурата за закупуване, с преимущество се класират дребни горски парцели, които граничат с държавни горски територии, имат специфични или защитни функционалности и повърхност сред 1 и 20 дка.

„ Всички структури в горския бранш би трябвало да работят по единни правила и правила. Работата би трябвало да бъде транспарантна и в разговор с хората “, прикани министър Танева.

По време на срещата стана ясно, че ще има нарастване на площите за залесяване от 10 до 15 %, за включване на медоносни дървесни типове. Решението получи поддръжка от присъстващите представители на пчеларски организации. От своя страна те заявиха цялостна подготвеност за връзка и съгласуваност с горските стопанства.

„ Към момента няма пчелар, който да не е получил подпомагане за слагане на пчелини в горски територии, за което изричаме нашата признателност “, акцентира Михаил Михайлов, ръководител на Обединения български пчеларски съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР