Държавните глави на страните, които отглеждат кафе, се подготвят да

...
Държавните глави на страните, които отглеждат кафе, се подготвят да
Коментари Харесай

Президентите на държавите-производителки на кафе протестират в ООН срещу ниските цени

Държавните глави на страните, които отглеждат кафе, се приготвят да употребяват тазгодишната среща на Общото заседание на Организацията на обединените народи, с цел да упорстват за по-високи цени от фирмите, които изкупуват и продават суровината, написа Bloomberg.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е един от водачите, който ще се включи в митинга през септември, дружно с колумбийския му сътрудник Иван Дуке, споделя Роберто Велес, шеф на колумбийската федерация на производителите на кафе. " Не единствено земеделците, само че и техните държавни управления се оплакват от кафе промишлеността ", споделя той.

През 2019 година цените на кафето от сорта арабика понижават до 14-годишно дъно, частично и поради растежа на производството в Бразилия, най-големият производител в света. Ниските цени унищожават земеделците в развиващия се свят и покачват мигранцията от Централна Америка към Съединените американски щати, което основава спор на Гватемала и съседите ѝ с президента Доналд Тръмп.

Компаниите-изкупвачи заплащат с към 30 % по-малко за суровото кафе на зърна, в сравнение с са разноските за развъждането им, споделя Велес, само че не уточни имена.

Starbucks, запитана от Bloomberg, твърди, че заплаща " надалеч " над пазарната цена за кафето. Nestle показва, че ниските цени не са устойчиви и основават проблеми за земеделците, както и че дава техническа помощ, която да помогне за понижаване на индустриалните разноски и за увеличение на продуктивността.
 Снимка 436286
Цените са в щатски долари за паунд (450 гр). Графика: Marcotrends
 Консумацията на кафе е рекордна, само че цените падат. Защо?
Консумацията на кафе е рекордна, само че цените падат. Защо?

От началото на март сортът арабика се търгува на борсата на цени, по-ниски от разноските за развъждане и обработка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР