Държавните бази по Черноморието бързо изчерпват капацитета сиДържавните бази по

...
Държавните бази по Черноморието бързо изчерпват капацитета сиДържавните бази по
Коментари Харесай

Кабинетът прати украинки с деца във фургоните в Елхово

Държавните бази по Черноморието бързо изчерпват потенциала си

Държавните бази по Черноморието, които би трябвало да одобряват украинските бежанци, бързо изчерпват потенциала си. Това сподели инспекция на. В същото време в Елхово започна настаняване на майки и деца във фургони.

В базата на БДЖ в Приморско към този момент има настанени към 150 бежанци.

„ Обещали са да поемат някакъв ангажимент - дали климатици или други отоплителни уреди, само че споделям ви, базата е остаряла и няма да издържи ", разяснява Димитър Чернев, счетоводител в БДЖ-ПВЦ Приморско.

В стая спят по няколко души, а има и сигнали, че климатиците на работят.

Альона и щерка ѝ са били за малко през лятото в тази база, след това - в детски лагер. Заедно със стотици други бежанци те излязоха на митинг с молба програмата да продължи при досегашните условия.

„ Там няма интернет, там зимата няма по какъв начин да се живее, студено е. Тези бази са остарели, става течение, духа отвред ", споделя Альона Дживилек, която бяга от Одеса.

В буферния център в Елхово вчера са изпратени 35 бежанци, които по-рано са били в хотел в Созопол. Сред тях са 11 деца. Настанени са във фургони, а храната е обезпечена с кетъринг от община Елхово.

„ Ако ни бяха дали обещание такива условия първоначално, естествено, по-добре да бяхме останали по домовете си. Под обстрел, само че в къщи, тъй като сами разбирате какъв брой е тежко с деца “, изясни Лариса Мущенко от Запорожие.

Според регионалния шеф на Ямбол украинските бежанци ще обитават в лагера краткотрайно, до момента в който бъдат пренасочени в държавни бази.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР