Държавните „Български пощи” ЕАД ще извършват дейността по разпространение и

...
Държавните „Български пощи” ЕАД ще извършват дейността по разпространение и
Коментари Харесай

Пощите вече ще продават вестници

Държавните „ Български пощи” ЕАД ще правят активността по разпространяване и продажби на печатни издания у нас, реши държавното управление.

„ Държавата обезпечава опция издателите на печатни творби да имат достъп до крайния консуматор, при авансово оповестени, ясни и точни условия за всеки един от тях. Като ползват идентични за всеки издател критерии при разпространяването, страната посредством своето сдружение ще бъде поръчител, че достъпът до информация в печатните издания ще бъде навременен и безконтролен.”, показват по този мотив от Министерството на превоза.

Именно министър Росен Желязков е претрупан при потребност дори да инициира законови промени, с цел да може пощите да се трансфорат в пропагандатор.
Lafka сплоти търговците против себе си В отговор, от "Табак Маркет " оферират разговор
Повече от десетилетие е настояща тематиката за достъпа до печатни издания – изключително отвън София. След поредност от покупко-продажби и окрупнявания, на пазара огромно наличие има марката за директна търговия с издания, цигари и други дребни артикули Lafka. Компанията е свързвана в медийни изявления първо с групата към КТБ, а по-късно – непосредствено с депутата от Движение за права и свободи и огромен медиен притежател Делян Пеевски.

Защо и за какво в този момент

„ Преди няколко дни тук бяха „ Репортери без граници”. Считам, че единственото, което страната може да направи в тяхна поддръжка и в поддръжка на свободата на словото, е да не оставяме частници да вършат разпространението”, съобщи при започване на държавното съвещание министър председателят Бойко Борисов.

Той акцентира, че по този начин „ подсигуряваме, че всяко издание ще отиде дам, където желаят да го прочетат”.
Съюзът на издателите желае Европейска комисия да проверява нелоялна конкуренция на медийния пазар Прокуратурата се употребила за репресии
Намесата на страната идва години след залеза на печатните медии у нас, в интервал, в който тиражите са оскъдни спрямо осъщественото при започване на новия век. Години наред издатели твърдяха, че има пазарен монопол, който толерира издания с проправителствена публицистична линия и нулево съблюдаване на обикновени етични правила.

В наши дни тези издания и сходни на тях като качество на тях към този момент са в интернет, където и сега се води борбата за публика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР