Държавни служители от Информационно обслужване и министерствата на отбраната и

...
Държавни служители от Информационно обслужване и министерствата на отбраната и
Коментари Харесай

Хакерът Кристиян Бойков: Чиновници свалят пиратски софтуер, филми и порно

Държавни чиновници от " Информационно обслужване " и министерствата на защитата и на превоза са сваляли пиратски програмен продукт, филми и порно. Това твърди компютърният експерт Кристиян Бойков, обвинен за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, при която изтекоха персоналните данни на над 5 млн. българи. В момента той е на независимост против подписка. Твърденията се появиха в персоналния му фейсбук профил ден, откакто апелативният спецсъд остави за непрекъснато в ареста притежателя на компания " ТАД-Груп ", в която Бойков работи.

" Градивно пиратство ". Така посоченият за хакер дефинира дейностите на служителите. Той изяснява, че е стигнал до данните посредством програмен продукт, който прави мониторинг на известната стратегия за събаряне на торенти Bittorent. По този метод може да се откри от кое място какво е теглено като се проследят IP-адресите. Бойков прецизира, че софтуерът не е негов, а на съветска компания, която се занимава с авторските права на компании от киноиндустрията.

" Наистина не знам кое е по-тревожно – това, че се смъква и употребява пиратски, т.е. противозаконен програмен продукт за стотици хиляди левове или това, че държавните служители гледат извратено порно на работните си места ", написа Бойков.

Той показва, че за случаен интервал от 30 дни от " Информационно обслужване " е теглен пиратски програмен продукт на Майкрософт, Google, както и платена версия за програмиране.

" Става по-интересно, от други държавни събнети, част от AS12564 Council of Ministers (включително прокуратурата и съдилищата), се смъкват пиратски версии на VMware vCenter и VMware Workstation Pro, който се употребява за виртуализация на машини. А какво ще виртуализират? Е по какъв начин... цели 5 разнообразни пиратски версии на Microsoft Windows Server 2008, 2012 и 2016 – RTM и Standard, с цел да си вършат дейни директории и да си хостват готините системи. За служителите пък смъкват всевъзможни разновидности на Microsoft Office пакет – 2007, 2013, 2016 и прочие, като се абстрахирам от всякаквото готино порно, което очевидно употребяват - транс, гей, хентай, че дори и " примиъм порно " и пиратските игри, които не са по никакъв начин малко ", написа Бойков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР