Държавни и правителствени ръководители от 46 страни са в исландската

...
Държавни и правителствени ръководители от 46 страни са в исландската
Коментари Харесай

Илияна Йотова на форума в Рейкявик: Европа живее от криза в криза и това поражда опасна тенденция

Държавни и държавни ръководители от 46 страни са в исландската столица, с цел да препотвърдят единството на Съвета на Европа към общите полезности, върху които е построена организацията - народна власт, правова страна, права на индивида. В кръглата маса участваха държавни и държавни ръководители на Албания, Азербайджан, Унгария, Исландия, Португалия, Обединеното Кралство, Латвия, както и генералният секретар на Съвета на Европа и висшият комисар на Организация на обединените нации за човешки права.

" Европа живее от рецесия в рецесия, това провокира още по-голямо разслоение в обществата, неравенствата се усилват, хората от ден на ден се опълчват едни на други ", уточни Йотова. Тя посочи рисковата наклонност за задълбочаване на потъпкването на човешки права, извоювани с десетилетия и записани в съществени документи на най-важната институция за отбрана на човешки права - Съвета на Европа. " Все повече политици си разрешават да приказват за човешките права като за отживялост или първокласна политика. Затова би трябвало да сме изключително бдителни, когато се сблъскваме с назадничавост, неуважение на етнически права и дискриминация ", сподели вицепрезидентът.

Йотова срещна участниците в кръглата маса със систематичното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония. В ръководената от вицепрезидента делегация е заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

Срещата в Рейкявик е първата среща на върха на Съвета на Европа от 2005 година насам и едвам четвъртата по рода си среща на държавни и държавни ръководители. Румънският президент Клаус Йоханис съобщи на срещата, че вълната от дезинформация е довела до възобновление на национализма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР