Държавни и правителствени ръководители на най-големите икономики в света се

...
Държавни и правителствени ръководители на най-големите икономики в света се
Коментари Харесай

Ръководителите на най-големите икономики в света се събират в Буенос Айрес на срещата на Г-20

Държавни и държавни ръководители на най-големите стопански системи в света се събират в аржентинската столица Буенос Айрес на срещата на върха на Г-20. Във фокуса на разискванията през днешния ден и на следващия ден ще бъде търговията и климатът.

Водеща и най-напрегната тематика в дневния ред на срещата се чака да бъде спорът сред Москва и Киев в Керченския проток, означават специалисти.

След конфликта Украйна, която не членува в Г-20, вкара военно състояние в 10 области на страната, а американският президент Доналд Тръмп разгласи, че анулира плануваната двустранна среща с съветския си сътрудник.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че в случай че декларираното от Тръмп е истина, то Путин ще има в програмата си няколко спомагателни часа за потребни срещи. Какви по-точно към този момент не е ясно. Известно е обаче, че авансово са планувани диалози с китайския водач Си Цзин Пин.

С него Владимир Путин ще се срещне общо три пъти: първо във формата БРИКС, по-късно Путин и Си ще беседват уединено, а най-после към тях ще се причисли индийският министър председател Нарендра Моди. Освен това съветският президент ще беседва с японския министър-председател Шиндзо Абе за двустранното икономическо съдействие и казуса с Курилските острови.

Планирани са договаряния и със саудитския министър на защитата Мохамед бен Салман ал Сауд на тематика Сирия и взаимоотношението сред Москва и Рияд във формата „ ОПЕК+ “. Владимир Путин ще беседва също по този начин с немския канцлер Ангела Меркел, с френския президент Еманюел Макрон и с домакина – президента на Аржентина Маурисио Макри. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР