Държавни гаранции за 310 млн. лв. дава България по заеми

...
Държавни гаранции за 310 млн. лв. дава България по заеми
Коментари Харесай

Приеха втората актуализация на държавния бюджет

Държавни гаранции за 310 млн. лева дава България по заеми на Европейски Съюз, е записано във втората за 2020 актуализация на държавния бюджет, която Народното събрание единомислещо одобри. Промените във финансовия закон са две и са в резултат на задължения, които страната ни е поела на равнище Европейски Съюз в отговор на пандемията от ковид и следствията върху стопанската система.
За присъединяване в инструмента "SURE " страната ни ще даде гаранции в оптимален размер към 210 млн. лева (210 186 204.70 лева.). Механизмът "SURE " ще дава финансова поддръжка на страните членки на Европейски Съюз, с цел да покрият обществените разноски вследствие на ограниченията за опазване на заетостта.
Общият бюджет на SURE e 100 милиарда евро, финансовата помощ ще се отпуска под формата на заем, а общият размер на гаранциите от страните членки на Съюза е в размер на 25 милиарда евро.
С втората актуализация се обезпечава и българския принос към Паневропейския гаранционен фонд, гаранциите на България по него са в размер на 100 млн. и 238 хиляди лева Гаранционният Паневропейски фонд ще дава гаранции по заеми от Европейска инвестиционна банка и ЕИФ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР