Държавни документи, които президентът Джо Байдън е използвал, след като

...
Държавни документи, които президентът Джо Байдън е използвал, след като
Коментари Харесай

Открита е втора партида класифицирани документи използвани от Байдън

Държавни документи, които президентът Джо Байдън е употребявал, откакто е напуснал вицепрезидентския пост на администрацията на президента Барак Обама, бяха открити на две разнообразни места.

Втората партида беше открита в четвъртък. За някои от тях също се допуска, че съдържат класифицирана информация, каквити бяха открити във вторник.

Втората партида документи са открити, откакто сътрудници на Байдън претърсват други места, където той е работил, откакто е напуснал администрацията на Обама.

Новата партида е открита на друго място от първата. Първата беше открита в офис на Университета на Пенсилвания във Вашингтон, който в миналото е бил нает от Байдън, когато е бил вицепрезидент до президентската му акция през 2020 година
 Офисът на Пен Байдън Център във Вашингтон, където юристите му са намерили част от документите.
Президентът Байдън разяснява откриването им, като съобщи, че е бил сюрпризиран.

Предварителното следствие на Министерството на правораздаването за допустима корист с класифицирани документи се концентрира върху това по какъв начин те са попаднали там, където са открити, и дали президентът Байдън има присъединяване.

Критиците на Байдън съпоставиха намирането на документите с продължаващото следствие на Министерството на правораздаването за работата на Доналд Тръмп с класифицирани материали след напускането му на Белия дом през януари 2021 година
Случаят на Тръмп Vs. Байдън
сред двата случая. Според новинарските известия персоналните юристи на господин Байдън са разкрили 10 класифицирани документа - някои от тях с гриф " Строго секретно ". Те са били в кутия с други материали в долап за предпазване в Центъра за дипломация и световна ангажираност " Байдън " към Университета на Пенсилвания.

На другия полюс са над 325-те класифицирани документа - в това число някои с гриф " Секретно " и " Строго секретно " - открити през предходната година в имението на господин Тръмп " Мар-а-Лаго " във Флорида.

Според CNN документите, открити в офиса на Байдън, са били обозначени като " сензитивна информация ". Това демонстрира, че материалът може да включва информация за способи и източници за събиране на разследваща информация. Съобщава се, че те са включвали информация за Украйна, Иран и Обединеното кралство.

От 300-те документа на Тръмп, открити в Мар-а-Лаго, единствено един комплект документи е имал сходно означение SCI.

Според специфичния юрист на господин Байдън класифицираните документи са открити, до момента в който екипът му се е изнасял от офисите на " Байдън Център " във Вашингтон на 2 ноември. На идващия ден те предали материалите на Националния списък.

Не знаем по какъв начин е била открита втората пратка, само че се оповестява, че те са били част от претърсването на всички офиси, употребявани от Байдън, провокирано от първото " изобретение ".

В случая с Тръмп - Националният списък на Съединени американски щати е инициирал контакт с офиса му, откакто е открил, че не има някои забележителни документи от неговия президентски мандат - като да вземем за пример кореспонденцията със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Екипът на някогашния президент Тръмп извърши обзор на складовите му пространства в Мар-а-Лаго и даде на държавното управление някои материали, в това число класифицирани документи, само че архивистите не считат, че екипът на президента е оказал цялостно подпомагане. Това даде началото на следствието на ФБР, което докара до обиска на имението " Мар-а-Лаго " през август и откриването на повече от 100 спомагателни документа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР