Държавната ТЕЦ Марица изток 2 не се е отказала доброволно

...
Държавната ТЕЦ Марица изток 2 не се е отказала доброволно
Коментари Харесай

Доган поддържал енергийната стабилност

Държавната Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " не се е отказала непринудено в интерес на Топлоелектрическа централа " Варна " да поддържа така наречен леден запас. ТЕЦ-ът, 70% благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, през 2018-а завоюва контракти за над 27 млн. лева от търговете за леден запас, оповестява Clubz.bg.

``
реклама

Отказът на " Марица изток " 2 бил нужен поради неспособност на централата по едно и също време да обезпечи ток за потреблението и да поддържа леден запас. Това довело до застрашаване на енергийната система.

Петкова изясни, че квотите на студения запас се дефинират от министъра според закона, като тази година те са приблизително 650 мегавата, а разноските на Енергийния систематичен оператор за тях за 2018 година са били 57 млн. лева Каква ще е цената на студения запас тази година следва енергийният регулатор да дефинира.

Топлоелектрическа централа " Варна " е втората по величина централа в страната и заема доста съществено място в електренергийната система. Предишният притежател ЧЕЗ не бил направил никакви вложения в сероочистващи съоръжения и се наложило да затвори централата.

" В момента Топлоелектрическа централа " Варна " работи и за ток, и за леден запас ", сподели Петкова.

По мотив идната договорка за закупуване на активите на ЧЕЗ от " Еврохолд " Петкова повтори казаното от премиера Бойко Борисов, че страната не може да се меси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР