Държавната структура на Турция бе преструктурирана с първите укази на

...
Държавната структура на Турция бе преструктурирана с първите укази на
Коментари Харесай

С първите си укази Ердоган преструктурира турската административна система

Държавната конструкция на Турция бе преструктурирана с първите укази на президента Реджеп Тайип Ердоган, издадени след церемонията по встъпването му в служба, написа вестник Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
Президентската работа, политически препоръки и дирекции ще бъдат подчинени директно на президента. Министертствата бяха съкратени, а отговорностите им – реорганизирани. След встъпването си в служба и отбелязването на началото на президетската република, Ердоган издаде първите три указа, които сложиха основите на новата система за ръководство на страната.
С първия декрет бяха основани четири президентски служби и девет съвета, които ще работят непосредствено под управлението на президента. „ Изграждаме държавна конструкция, която създава услуги, а не администрация. Ръководството ни още веднъж ще бъде демокрацията и върховенството на националната воля ", увери Ердоган в речта си на церемонията по встъпването му в служба.
С първото разпореждане 65 предходни препоръки и комисии бяха обединени в девет отдела - Съвет за политики в региона на науката, технологиите и иновациите; Съвет по просветителни и обучителни политики; Съвет по икономическите политики; Съвет по сигурността и външните политики; Съвет по правни политики; Съвет по просвета и изкуство; Съвет по опазването на здравето и питателните политики; Съвет по обществени политики и Съвет по локалните администрации.
Тези препоръки ще работят като „ мозъчни тръстове ", които ще дават отговор за предлагането на политики, ще следят осъществяването на политиките и ще изготвят отчети за рекомендации към съответните институции и министерства, както и ще извършват „ съответните работи, които президентът смята за подобаващи “.
Отделни от препоръките бяха основани четири президентски служби: цифровата промяна, финанси, човешки запаси и капиталови служби. Те са виновни за създаването на планове и тяхното осъществяване.
Осем дирекции ще бъдат ръководени директно от президента, в това число Дирекцията на Генералния щаб, Съвета за национална сигурност и Дирекцията по вероизповеданията. Освен тях, под юрисдиркцията на президента минават Държавният контролен съвет и Турският фонд за богатство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР