Държавната система в Русия е свръх корумпирана. Институциите са на

...
Държавната система в Русия е свръх корумпирана. Институциите са на
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Режимът в Кремъл с такава армия не би могъл да постигне чудеса

" Държавната система в Русия е свръх корумпирана. Институциите са на повърхността, а под повърхността са рушветите, персоналните взаимоотношения и така нататък Това е една система, в която всички организационни дейности в обществото гният и не могат да реализират успеваемост, която се чака от една цивилизована институционална среда.... Тази система е много мощна и в България в продължение на 30 години след края на комунизма ".

 

Това сподели пред БНР политологът доцент Огнян Минчев от Центъра за районни и интернационалните проучвания.

" Хората в Русия знаят, че ги изпращат като пушечно месо. Ако професионалната съветска войска не съумя да се оправи по фронтовете на Украйна през изтеклите 7 месеца и през последните няколко седмици беше обърната в бягство, то в каква степен може да се оправи една композирана от запасняци войска от хора, които водят граждански метод на живот и в този момент за две седмици ще би трябвало да си напомнят всичко, което знаят за бойното изкуство и да го приложат на бойните полета в Украйна ", разяснява той реакциите в съветското общество след оповестената от Путин частична военна готовност.

По думите на доцент Минчев наказателни батальони, които са зад тила на водещата борби войска, са факт, който е потвърждаван от разнообразни източници до момента, и всеки, който си разреши да се върне в бягство, бива премахнат: " Тук има и нещо друго, обвързвано с сходен жанр наборна войска от резервисти. Режимът в Кремъл с такава войска не би могъл да реализира чудеса. Те са обсъждани като окупационни сили, които да влязат във към момента окупираните 20% от територията на Украйна и да наситят тази територия с окупационна мрежа, която по някакъв метод да съумява да задържа съветския надзор върху нея. Това би било допустимо при замразен спор. Очевидно, че Кремъл цели това и води политика на заледяване на спора ".

Според него държавното управление на Украйна не би било според с такава " договорка " и съветските резервисти, които бъдат " наслагани " в окупираните територии, ще би трябвало да влязат в действителни бойни обстановки, в които дефицитите на съветската армейска система ще бъдат проектирани по-ясно.

" Не е допустимо на масата на договарянията да бъдат позволени проблемите, които войната в Украйна сложи. Причината е, че в случай че Европа и Западът не са в положение да отстоят позициите, които отстояват Зеленски и държавното управление на Украйна, това би означавало, че на Русия, въпреки и по един заобиколен метод, ѝ се демонстрира картбланш да продължава със своите нападателни дейности - както в постсъветското пространство, по този начин и в Източна Европа, при удобни условия ", съобщи политологът и добави:

" Европейски Съюз и НАТО нямаме различен избор, с изключение на да отстоим по-твърдо позицията си, че режимът в Кремъл би трябвало да се върне в интернационално приетите граници на Руската федерация. Ако не отстоим тази позиция, легитимираме опцията един нападателен режим - какъвто е този на Путин - да нарушава цялата цялост от интернационалните правила и закони, които се отнасят към суверенитета на нациите, съществуващи в общественост ".

По думите на доцент Минчев режимът в Кремъл не крие, че цели възобновяване на Руската империя, което е в директен прорез с всички съществени постулати на интернационалното право, че светът се състои от самостоятелни народи и суверенитетът и териториалната им целокупност не може да бъде подложен под въпрос.

 

Политологът беше безапелационен, че въобще не става въпрос за влизане на България или друга страна от НАТО да се намесва в този спор: " Никой не заплашва България да се включи във войната. Това са пропагандни формули на хора, които са надълбоко подвластни корупционно, идеологически и политически от съветската " пета колона " в България и от ползите на Кремъл.

 

Цялата политика на западния съюз до момента е ориентирана към основаване на предпоставки за помощ на Украйна, с цел да може тя да се оправи с съветската експанзия.

 

За да не се постанова интервенция на сили на Атлантическия съюз, което би трансформирало войната във война сред Русия и евро-атлантическия съюз ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР