Държавната руска корпорация Ростех, чрез изявление на шефа си Сергей Чемезов обяви,

...
Държавната руска корпорация Ростех, чрез
изявление на шефа си Сергей Чемезов
обяви,
Коментари Харесай

Aurus пуска хеликоптер

Държавната съветска корпорация Ростех, чрез изявление на шефа си Сергей Чемезов обяви, че първокласната съветска автомобилна марка Aurus, създаваща премиум автомобили за управлението на страната, планира производството и на хеликоптер. Летателният уред ще получи интериор на салона си в стила на едноименните представителни коли.

По думите на Чемезов, Ростех се е обърнал към Централния научно-изследователски автомобилен и автомоторен институт НАМИ с молба “да обезпечи дизайнер, който да оформи кабината на хеликоптер в стила на автомобилите Aurus ”.

От прес-службата на Aurus прецизират, че става дума за лекия хеликоптер Ансат в комплектацията му супер-лукс “by Aurus ”. Ансат се създават от Казанския хеликоптерен цех от 2013-а година насам. За въздушното си придвижване машината използва двата американски мотора Pratt & Whitney PW-207K с мощ от по 630 к.с. всеки.

В момента моделната гама на автомобилната марка Aurus включва седана Senat S600, лимузината Senat L700, минивана Arsenal и параден кабриолет, а по-късно ще се допълни и с всъдехода Komendant. Всичките са оборудвани с хибриден силов елемент, включващ осемцилиндров бензинов двигател 4.4 л с мощ 600 к.с. и електрически мотор-генератор.

През предишния октомври стана известно, че двигателят от колите Aurus се планира и за монтиране в самолети. Методология за акомодация на силовия агрегат за авиационна приложимост са разработва взаимно от НАМИ и Централния институт за авиационно моторостроене ЦИАМ на името на П.И. Баранов.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР