Държавната петролна компания ще спазва всички правила на търговските принципи.

...
Държавната петролна компания ще спазва всички правила на търговските принципи.
Коментари Харесай

Държавните бензиностанции ще обясняват реалната стойност на горивото

Държавната петролна компания ще съблюдава всички правила на комерсиалните правила. Разликата е, че ние ще представяме за какво цената на горивото е такава. Това разгласи в утринния блок на БиТиВи икономическият министър Емил Караниколов.

По думите му всички, които разясняват законопроекта за основаването на държавна петролна бензиностанция, е хубаво да го прочетат. Идеята е да бъде основана нужната конкурентна среда за данъчните хранилища. Държавното дружество ще бъде притежател на данъчните хранилища и ще дава отговор единствено и само за тази част, изясни Караниколов.

Законопроектът планува държавната петролна компания да дава отговор за данъчните хранилища и да може да сътвори комерсиално сдружение.

След приемане на закона би трябвало да бъдат утвърдени два вида бензиностанции - огромна или дребна бензиностанция, а по-късно да се търсят местоположения за тяхното осъществяване.

Ако българската страна не покаже, че желае да се направи такава петролна компания, няма смисъл да се влагат средства, сподели обаче Караниколов.

Икономическият министър посочи, че в случай че се стигне до реализация на сдружение за държавни бензиностанции, то ще бъде на пазарен принцип и ще се кандидатства за заем/кредит. Няма да се употребяват държаните пари от бюджета.

Държавата със 100 бензиностанции няма да е главният състезател на пазара на горивата, а с нея на хората ще може да бъде обяснена действителната стойност на горивото. Държавата ще се пробва първо да сътвори условия за още участници да влязат на пазара и ще се пробва да направи модел на бензиностанции, които ще дават точна и ясна картина на обществото, акцентира Емил Караниколов.

По отношение намаляването на ДДС-то на 9% за туризма, книгите и развлекателния отрасъл и рецензиите от страна на президента, че се работи на парче, Караниколов означи, че каквото и да направи държавното управление, Румен Радев щял да каже другото или противоположното. " Борбата с Данък добавена стойност измамите и сивата стопанска система се води в целия свят, освен в България и мъчно някой може да каже, че " в случай че бях аз на власт, нямаше да се краде ", сподели Караниколов в отговор на думите на президента.

Ако това е краткотрайна мярка, до година и половина икономическият министър го приема, тъй като секторът е тежко положение и се намираме в рецесия.

Според него ДДС-то от 9% няма да смъкна цените за клиентите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР