Държавната Oman Aviation Group иска да привлече около 6 милиарда

...
Държавната Oman Aviation Group иска да привлече около 6 милиарда
Коментари Харесай

Оман търси $6 милиарда, за да подкрепи закъсалата си национална авиокомпания

Държавната Oman Aviation Group желае да притегли към 6 милиарда $ за да модернизира авиоиндустрията си и да поддържа работещия на загуба народен авиопревозвач.

Компанията възнамерява да набере финансиране посредством продажбата на активи или да поеме задължения, излиза наяве от изказване на основния изпълнителен шеф Мустафа Ал Хинай. По неговите думи към този момент се водят договаряния с интернационалните банки за отпущането на заем.

Оман е най-голямата износителка на нефт в района отвън ОПЕК. След спада на цените на суровината през предишните няколко години приходите за страната понижиха доста, а държавното управление беше насила да търси други източници на такива.

Авиокомпанията Oman Air е принудена да разчита на поддръжка от страната, с цел да може да обслужва интернационалните си линии.

От управлението й се надяват финансовата инжекция да разреши на компанията да излезе още веднъж на облага през 2026 година.

Приходите й за 2018 година възлизат на 83 милиона риала или на 216 милиона $, което е с 18% повече спрямо миналата година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР