Държавната нефтена компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco е информирала

...
Държавната нефтена компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco е информирала
Коментари Харесай

Рияд информира Токио за предстоящи промени в доставките на нефт

Държавната нефтена компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco е уведомила японската нефтена компания JXTG Nippon Oil & Energy за готвени промени при доставките на горива.

 © БГНЕС
От октомври Saudi Aramco ще промени доставяния до момента лек нефт на приблизително тежък или тежък, без да се изяснява повода за това.

Японската страна допуска, че доставчикът се нуждае от повече време от плануваното за ремонт на рафинериите за произвеждане на лек нефт.

В началото на септември Япония разгласи, че разполага със ресурси, които ще й стигнат за 230 дни. Властите преглеждат опцията за потребление на този запас при обезпечаването на естествения живот на жителите и работата на предприятията.

През 2018 година Саудитска Арабия е доставила към 40% от закупувания от Япония петрол.

След офанзивите против нейни нефтени обекти на 14 септември Саудитска Арабия съобщи, че понижава добива съвсем двойно. Дни по-късно саудитският министър на енергетиката заяви, че доставките са обновени.
 Кризата към ударите против петрола на Саудитска Арабия Кризата към ударите против петрола на Саудитска Арабия
Доналд Тръмп подреди доста сгъстяване на глобите против Иран, който упрекна за нападенията против саудитските петролни обекти преди три дни. За Са...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР