Държавната корпорация Ростех обявяви разработването на усъвършенствано съоръжение за 3D

...
Държавната корпорация Ростех обявяви разработването на усъвършенствано съоръжение за 3D
Коментари Харесай

Руски инженери създадоха 3D принтер, който може да печата с титан

Държавната корпорация Ростех обявяви създаването на усъвършенствано оборудване за 3D щемпел, което ще разреши щемпел с титанови и топлоустойчиви стоманени елементи за авиационната и галактическата промишленост. Говорим за вакуумен катодно-лъчев 3D принтер. Проектът е осъществен от Научноизследователския софтуерен институт " Прогрес " под управлението на компанията " RT-Capital " на държавната корпорация " Ростех ".

Основната характерност на оборудването е роботизирана ръка, която разрешава оформяне на артикули със комплициран дизайн и разнообразни форми във вакуумни условия. Системата дава опция за печатане на елементи с нараснала устойчивост. Като материал инсталацията употребява специфична тел от топлоустойчиви стомани, титаниеви и алуминиеви сплави. Мателиалът се подава в работната вакуумна камера, където детайлът се печата посредством синтез на електронен лъч.

„ Продуктите, създадени във вакуум, имат нараснали якостни характерности. Например, якостта на опън на неръждаемата стомана се усилва до 16%. Освен това технологията за щемпел, употребяваща размразяване с електронен лъч, разрешава да се създават елементи с съвсем всякаква трудност, в това число артикули с размер от единствено 0.2 мм “, означават от Ростех. Системата е предопределена най-вече за научни проучвания, както и за тестване на нови софтуерни решения за авиационната и галактическата промишленост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР