Държавната корпорация Роскосмос ще съхрани Международната космическа станция (МКС), дори

...
Държавната корпорация Роскосмос ще съхрани Международната космическа станция (МКС), дори
Коментари Харесай

Русия: МКС ще остане в орбита, дори и САЩ да се откаже от станцията

Държавната корпорация Роскосмос ще запази Международната галактическа станция (МКС), даже в случай че Съединени американски щати прекратят присъединяване си в плана, предава ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Това е предложение на Роскосмос. Смятаме, че можем да съхраним станцията за сметка на други страни и сътрудници даже ако американците решат да прекратят присъединяване си в плана. Разполагаме с софтуерни и механически благоприятни условия, с цел да държим станцията в орбита и да осигурим цялостното й зареждане с електричество и въздух ", съобщи генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Рогозин разясни, че съветският сегмент на МКС ще може да причисли нови модули въз основата на научно-енергийния модул, чийто първи вид ще бъде изстрелян към станцията през 2022 година Той означи, че в случай че Индия ще създава пилотиран транспортен съд, ще може да поръча на Русия собствен личен модул въз основата на въпросния научно-енергиен модул.

Понастоящем участници в плана МКС са 14 страни - Русия, Канада, Съединени американски щати, Япония и 10 страни-членки на Европейската галактическа организация (Белгия, Германия, Дания, Испания, Италия, Холандия, Норвегия, Франция, Швейцария и Швеция).

Съединени американски щати възнамеряват да се откажат от МКС през 2024 година или 2028 година, а причина за това е, че поддръжката на станцията ще се трансформира във финансова спънка за реализирането на другите цели на НАСА - пращането на хора на Марс и на Луната.

Експертите означават, че МКС значително е изпълнила научната си роля и може би е пристигнало времето за конструиране на нещо ново. НАСА има проект да построи галактическа станция в орбита към Луната. Тя би се трансформирала в начална точка към основаването на непрекъснато обитаема база на нашия натурален сателит и вероятно в стартова точка на задачи към Марс.

МКС е в орбита от 1998 година, а поддръжниците на удължаването на нейната употреба считат, че към станцията могат да се прикрепят спомагателни модули, в това число такива за реализирането на произвеждане в изискванията на безтегловност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР