Държавната корпорация „Росатом“ започна строително-монтажни дейности на мястото, определено за

...
Държавната корпорация „Росатом“ започна строително-монтажни дейности на мястото, определено за
Коментари Харесай

„Росатом“ започна строително-монтажни дейности на мастото за АЕЦ „Пакш-2“ в Унгария


Държавната корпорация „ Росатом “ стартира строително-монтажни действия на мястото, несъмнено за бъдещата АЕЦ „ Пакш-2 “, която ще бъде издигната в Унгария с присъединяване на Русия. Това се споделя в известие на компанията „ Росатом – Централна Европа “

„ На двадесети юни 2019 година на площадката за създаване на унгарската АЕЦ „ Пакш-2 “ се състоя тържествена гала за началото на издигането на първите сгради от строително-монтажната база “ се споделя в известието.

„ В рамките на дейностите ще бъдат издигнати над 80 обекта: административни сгради, монтажни цехове, хранилища и други. Всички тези обекти са нужни за обезпечаване на строителството на двата енергийни блока на АЕЦ в бъдеще “, оповестява компанията.

„ От позиция на дълготрайната конкурентоспособност за унгарската стопанска система е значимо унгарските дружество и популацията да бъдат обезпечени с евтина родна електрическа енергия “, акцентира Янош Шули. Министърът означи смисъла на АЕЦ за произвеждане на електрическа енергия без изхвърляне на въглероден диоксид.

Унгария, по думите му разчита в дълготрайно бъдеще на атомните мощности и растеж на каузи на слънчевата енергетика. Министърът подсети, че в този момент една трета от потребностите на страната от електрическа енергия се обезпечава посредством закупуването на електрическа енергия, създадена от въглищните централи в прилежащите на Унгария страни. Затова планът за АЕЦ „ Пакш-2 “ има основно значение освен от позиция на реализиране на задачите за отбрана на климата, само че и за понижаване на зависимостта от вноса.
С началото на строително-монтажните действия на площадката, планът за АЕЦ „ Пакш-2 “ минава на ново равнище.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР