Държавната корпорация „Росатом участва в 24-ия Световен енергиен конгрес, който

...
Държавната корпорация „Росатом участва в 24-ия Световен енергиен конгрес, който
Коментари Харесай

„Росатом“: Енергийният сектор трябва да е гъвкав и адаптивен към нуждите на потребителя

Държавната корпорация „ Росатом " взе участие в 24-ия Световен енергиен конгрес, който се организира от 9 до 12 септември в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Основната тематика на Конгреса тази година, който се организира за първи път в Близкия изток, бе „ Енергия за разцвет ". На срещата водачите на енергийния пазар разискаха взаимна тактика за стабилно и новаторско енергийно бъдеще, която ще обезпечи обществен и стопански разцвет на страните в света.
Първият заместител общоприет шеф и началник на Блока за развиване и интернационалния бизнес на „ Росатом " Кирил Комаров означи, че в изискванията на световна промяна на енергийните системи, където хората и техните потребности са преди всичко, енергийният бранш би трябвало да бъде допустимо най-гъвкав и адаптивен към потребностите на потребителя.
„ На сходно условие може да отговори тази енергийна система, в която нуклеарната сила, като постоянен и благонадежден източник на произвеждане, поема главния товар ", сподели Комаров. И добави: „ Ядрената сила освен спомага за устойчивостта на енергийните доставки без негативно влияние върху околната среда, само че също по този начин основава нови благоприятни условия за професионална реализация на младото потомство и дава мощен подтик на развиването на други области, като по този метод усъвършенства качеството на живот на всички ".
Заедно с ръководители на организации като Корпорацията за атомна сила на Обединените арабски емирства (ENEC), Корейската електроенергийна корпорация (KEPCO), Френската енергийна компания EDF и Китайската корпорация за атомна сила (CNNC), Кирил Комаров взе участие и в полемика, проведена от Световната нуклеарна асоциация. В нея той означи приноса на нуклеарната сила за внедряването на новаторски решения в отговор на актуалните трендове и провокации пред енергийния бранш.



По време на Конгреса, ENEC и съветската „ Техснабекспорт " (част от „ Росатом " ) подписаха нов Меморандум за съдействие в региона на нуклеарния горивен цикъл. Документът, парафиран от генералния шеф на ENEC Мохамед ал Хамади и генералния шеф на „ Техснабекспорт " Сергей Полгородник, удължава действието на меморандума от 2017 година и основава основа за съдействие в региона на иновационните решения в нуклеарния горивен цикъл.
„ Приветстваме удължаването на този меморандум, тъй като продължаваме реализирането на програмата за мирното потребление на атомната сила на ОАЕ в сходство с интернационалните стандарти за надеждност и сигурност. Партньорът ни „ Техснабекспорт " има превъзходна известност и дълголетен опит в региона на нуклеарния горивен цикъл и ние ще продължим да изследваме опциите за дълготрайно съдействие ", съобщи ал Хамиди.
„ Росатом " взе участие и в ревюто на събитието, а щандът на корпорацията притегли интереса както на делегатите, по този начин и на посетителите. Те имаха опция да се срещнат с разнообразни посоки от активността на „ Росатом ", както в региона на нуклеарните, по този начин и на неядрените енергийни планове. Беше показана информация за характерностите на атомните централи с реактори от вида ВВЕР - 1200, тяхната сигурност и енергийната им успеваемост. Особена известност закупи интерактивният макет на атомна централа, който показваше другите стадии на градежа на АЕЦ с съветски реактор, еволюцията на реакторите от вида ВВЕР, както и карта с настоящите планове на „ Росатом " по света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР