Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на

...
Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на
Коментари Харесай

От ДКК обясниха защо са отстранили Ваня Караганева


Държавната консолидационна компания продължава да счита, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен шеф е защитила интереса на сдружението и страната, както и на министъра на стопанската система в качеството му на принципал на ДКК. Това обявиха от държавната компания по отношение на изказването на Даниела Везиева. По-рано тя заяви, че ще изиска оставките на борда на шефовете на ДКК поради уволнението на Караганева.

По думите на министърката е " било извършено нерегламентирано съвещание на трима членове на Съвета на шефовете, което опонира на всички правни правила и вътрешни правила, тъй като не е било оповестено авансово, не са известени всички членове, не са били посочени дата и час, както и дневен ред”.

Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, контракти, актове и други, които са предоставени на способените органи. На базата на досегашната си взаимна с министър Везиева, управлението на ДКК счита, че тя е кардинална във връзка с осъществени нарушавания от който и да е член на съвета на шефовете, декларират от консолидационната компания.

" Последният сходен образец е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на шефовете на ДКК, когато той стана участник в ПТП със длъжностен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК има вяра, че министър Везиева е била подведена от Караганева за обстоятелствата по сегашния случай “, допълват те.



Тъй като тематиката всъщност е премахване на проблем с неверно кадрово решение, ДКК държи да подчертае още веднъж, че всевъзможни внушения за отговорност и виновност на принципала на ДКК в лицето на министъра на стопанската система /и актуалният, и предишният/ за осъществените от Караганева нарушавания, са безусловно спекулативни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР