Държавната консолидационна компания освободи ръководството на военнопромишления завод ВМЗ-Сопот заради

...
Държавната консолидационна компания освободи ръководството на военнопромишления завод ВМЗ-Сопот заради
Коментари Харесай

Правителството уволни ръководството на ВМЗ-Сопот

Държавната консолидационна компания освободи управлението на военнопромишления цех ВМЗ-Сопот поради насъбрани финансови загуби за повече от един милион лв. единствено за три месеца. Това заяви вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, представена от Българското национално радио.

Освен това освободеният ръб на шефовете не е изплатил дивидента си към страната, срокът за което е изминал още в края на април.

Смененото управление се е опитвало да разпродава активи на сдружението "зад гърба " на Държавната консолидационна компания и на министерството, съгласно Нинова.

Министърът разгласи решимостта на държавното управление да оздрави държавните предприятия и да потвърди, че могат да се ръководят професионално и дейно. А решението по отношение на управлението на ВМЗ-Сопот Нинова обоснова с влошените финансови резултати и хипотетичните подмолни дейности.

"Само за три месеца от печелба над 3 милиона лв. се стига до загуба от 1 милион лв.. Ръководството отхвърля да заплати държавния дял до този миг. Ръководството на ВМЗ-Сопот зад тила на принципала - Държавната консолидационна компания, и зад моя тил като принципал, стартира да разпродава обособени елементи ", съобщи Нинова.

Тя увери още, че непоколебим надзор, битка със спекулата и 0% Данък добавена стойност върху хляба би трябвало да го създадат по-евтин за потребителите. И добави, че държавното управление взема ограничения против плануваната продоволствена рецесия.

"По всички вероятни способи ще окажем цялостна поддръжка на производителите на месо, мляко, плодове, зеленчуци, в това число и през нова сума за поддръжка в актуализацията на бюджета ", сподели още вицепремиерът.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР