Държавната консолидационна компания освободи изпълнителния директор на млечната компания Ел

...
Държавната консолидационна компания освободи изпълнителния директор на млечната компания Ел
Коментари Харесай

Финансови проверки в Ел Би Булгарикум, отстраненият директор и ДКК с взаимни обвинения

Държавната консолидационна компания освободи изпълнителния шеф на млечната компания " Ел Би Булгарикум " - Николай Маринов поради съмнения в нарушавания, свързани с покупката на коли за компанията и презапасяване с млечна суровина, която не може да бъде осъществена поради относително късия период на валидност.

Маринов насочи контраобвинения - съгласно него той е отхвърлен поради частни ползи, а ДКК е упражнявала политически напън и се е намесвала непозволено в работата на сдружението.

За нов изпълнителен шеф е назначен досегашния член на борда на шефовете на ДКК Владимир Русев, който разгласи финансови инспекции в Ел Би Булгарикум.

Пред Българска национална телевизия Русев съобщи, че в качеството му на член на управителния съвет на ДКК първоначално дал своя вот доверие на отстранения Николай Маринов. След това, обаче, се появили съмненията - за презапасяването с млечна суровина и покупката на леки коли.

" Не беше спазена процедурата - най-малко три дни от провежане на събранието, да ни се дават материали и да можем да ги обсъдим. За всеки автомобил сме дали своят вот, не знаейки че цените са с над 22 000 лева по-високи от пазарните ", съобщи Владимир Русев.

Според отстраненият Николай Маринов сумата за колите е била гласувана от предходното управление на " Ел Би Булгарикум ".

" Сумата, утвърдена от ДКК за тези коли, е 850 000 лв.. Това включва цистерна, млековоз и два камиона за разносна търговия. Тази повишена сума е препоръчана от предходното управление на Ел Би бугларикум и е гласувана от ДКК ", уточни той.

От ДКК към този момент не застават пред камерата ни. В писмена позиция споделят, че са обезпокоени и уволняват Маринов поради нарушавания, които може би той е позволил. Проверките по случая към момента не са завършили.

Подробности вижте във включването на Цветелина Катанска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР