Държавната консолидационна компания е излишна и трябва да влезе в

...
Държавната консолидационна компания е излишна и трябва да влезе в
Коментари Харесай

Кирил Петков: ДКК е излишна и трябва да влезе в ликвидация

Държавната консолидационна компания е непотребна и би трябвало да влезе в разпродажба. Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков откакто през вчерашния ден Сметната палата излезе с отчет, в който се твърди, че страната не е стопанисвала дейно своите предприятия в интервала, когато министър беше Емил Караниколов.

ДКК сплотява комерсиалните сдружения, стопанисвани от Министерството на стопанската система. Тук са както дребни компании, по този начин и огромните предприятия от военнопромишления комплекс и строителния отрасъл. Именно над тях министърът няма непосреден надзор, а облагите ми се отчисляват към огромния холдинг.

" 630 милиона бяха дадени за язовири без конкурс или социална поръчка. 190 милиона за държавен комплекс, без социална поръчка ", уточни Кирил Петков и съобщи, че с цел да се спре сходно източване на средства към този момент е сложено началото на процеса по ликвидацията на компанията.

" Това обаче не е елементарен развой, тъй като ДКК има доста контракти, които са свързани с външни компании и с Банката за развиване и би трябвало да преструктурираме заемите по този начин, че банката да не бъде ощетена ", добави Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР