Държавната компания Ел Би Булгарикум, която произвежда млечни продукти, видя

...
Държавната компания Ел Би Булгарикум, която произвежда млечни продукти, видя
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум: Има 80% надценка при млякото, сиренето и кашкавала

Държавната компания " Ел Би Булгарикум ", която създава млечни артикули, видя надценка при тях от 80%.
Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била търпима, в случай че не са условията на комерсиалните вериги при доставките, твърди Николай Маринов - изпълнителен шеф на сдружението. И показва, че от месеци цените на млечните артикули порастват стремглаво и това до доста огромна степен е причина да откаже българите да ги купуват.
Според Маринов всичко зависело от огромните търговски вериги, тъй като дребните магазини не слагали огромни надценки. Производителите също изпитват компликации, изкупната цена на млякото се подвигна, торовете и горивата се усилиха, само че не си разрешаваме внезапен скок на продукцията, добавя Маринов.
Изявлението му идва ден откакто държавното управление разгласи, че стартира инспекция по веригата от производителите на храни до рафтовете на магазините. Целта е да се откри дали има голословно повишаване и свръхпечалби на търговците. Ако се открият такива, ще се вършат инспекции от Национална агенция за приходите, Комисията за отбрана на потребителите и Комисия за защита на конкуренцията. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР