Държавната компания Булгартрансгаз“ е регистрирала нова дъщерна компания – Газов

...
Държавната компания Булгартрансгаз“ е регистрирала нова дъщерна компания – Газов
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ регистрира дъщерна компания „Газов хъб Балкан“

Държавната компания „ Булгартрансгаз “ е записала нова дъщерна компания – „ Газов хъб Балкан “ ЕАД. Компанията ще оперира платформи за търговия за потребностите на пазарите на природен газ в границите на газов хъб „ Балкан “. Целта е с изключение на газоразпределителния център да се обезпечат нужните предпоставки за създаване на първия ликвиден физически и търговски газов хъб в района на Югоизточна Европа, основан в България.
Целта е с изключение на газоразпределителния център да се обезпечат нужните предпоставки за създаване на първия ликвиден физически и търговски газов хъб в района на Югоизточна Европа, основан в България.

„ Газов хъб Балкан “ ЕАД ще построи ликвидна газова борса на територията на България, със сегмент и за двустранна търговия, предлагайки модерни артикули и финансови услуги. Към сегашния миг 100% от акциите принадлежат на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, като на по-късен стадий не повече от 49% от тях биха могли да се дават на други физически и юридически лица. Това би асъдействало за реализация на концепцията за газоразпределителен център „ Балкан “ и за увеличение ликвидността на пазара на природен газ в България и района на Югоизточна Европа.

Новоучредената компания ще има едностепенна форма на ръководство посредством Съвет на шефовете с ръководител – изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов, членове Захари Дечев и Кирил Равначки – изпълнителен член на Съвета на шефовете.

Регистрацията на новата газова компания става ден преди да се разгласят систематизираните резултати от подадените предложения за запазване на потенциал за бъдещия директен газопровод от турската към сръбската граница. На 18 януари „ Булгартрансгаз “ би трябвало да разгласява икономическия тест на плана, чиято стойност е 2.8 милиарда лева За да бъде сполучлив той, е належащо претендентите да са декларирали, че ще заплащат поисканите от „ Булгартрансгаз “ преносни такси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР