Държавната компания Български пощи вече разпространява печатните издания, след решението

...
Държавната компания Български пощи вече разпространява печатните издания, след решението
Коментари Харесай

Желязков: Няма населено място без печатно издание

Държавната компания " Български пощи " към този момент популяризира печатните издания, след решението на преобладаващ състезател на пазара да се отдръпна след прекъсването на частните лотарии.

" Считано от 1 март Български пощи се оказаха единственият народен дистрибутор и превозвач на периодика. Причините са без значение, значим е фактът и резултатът от това ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

От понеделник националното разпространяване се прави в партньорство с районни дистрибутори. Български пощи реализира главната транспортна и логистична активност в страната. Първите два дни са спокойни, няма обитаемо място без печатно издание.

На срещата с издателите министърът е обяснил, че желанието на страната е в две направления. Първо - да няма стрес в този преход, второ - да се намерят насърчителните детайли, които да подкрепят активността по издаване на печатни издания и опцията да доближат до читателите.

" Трябва всеки един наш съотечественик да има опцията да бъде добре осведомен по тази причина и страната влиза в този детайл ", сподели министърът.

Ще се работи за косвена поддръжка посредством понижаване размера на отстъпката, която издателите дават. От една страна се цели да не се усилват цените на печатните издания, от друга - да се даде опция на издателите да дават едно по-качествено наличие и форма.

Колко ще коства ще стане ясно до месец-два когато се види потоците на доходи и разноски, изясни Желязков. Прогнозите зависят от размера на отстъпката и връзките с районните производители. " Това са тип услуги, които, в случай че не бъдат подкрепени от страната, без значение дали към обществен или към частен индивид, не биха издържали на съответните пазарни условия или биха били изкривени от такива ", уточни министърът.

До 15 милиона евро на годишна база могат да бъдат осъществени, само че в тази ситуация ще бъдат доста по-малко, изясни Желязков. " Български пощи са исторически оператор. Преди години имаше РЕП-ове и те бяха към Български пощи. Български пощи също така са исторически пощенски оператор, който има 3000 пощенски станции. Не всички от тези пощенски станции са удачните места за продажба, само че сега са 300, до края на другата седмица към този момент ще бъдат повече от 700 местата, които ще подкрепят мрежата за разпространяване продажба и дистрибуция ", сподели той.

Министърът изясни, че финансовото положение на Български пощи би трябвало да се гледа през призмата на уговорките, които имат. От една страна те са исторически оператор при универсалната пощенска услуга, за което получават отплата от страната. Български пощи сега разполагат с действителен паричен запас. От друга страна Български пощи дават пенсиите, за което също получават нужната поддръжка от страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР