Държавната компания Автомагистрали има действащи рамкови споразумения само с две

...
Държавната компания Автомагистрали има действащи рамкови споразумения само с две
Коментари Харесай

Държавната Автомагистрали имала споразумения само с ПСТ Груп и Главболгарстрой

Държавната компания " Автомагистрали " има настоящи рамкови съглашения единствено с две от петте компании, посочени от Българска социалистическа партия - " ПСТ Груп " и " Главболгарстрой ". Това излиза наяве от писмен отговор на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, оповестен на уеб страницата на Народното събрание .

Допълва се, че договорът с трета компания от листата на Българска социалистическа партия - " Пътстрой -92 " АД, е бил за доставка на строителни материали за последното тримесечие на 2018 година и е преустановен през декември заради приключване на периода му.

Твърди се, че с " Хидрострой " и " Трейс Груп " " Автомагистрали " не е имала рамкови съглашения през миналите три години.
 Българска социалистическа партия желае да види контракта за строителството на
Българска социалистическа партия желае да види контракта за строителството на " Хемус "

Според Йончева държавната компания " Автомагистрали " няма потенциал

" Автомагистрали " няма подписани нито контракти с подизпълнители, нито нарочни рамкови съглашения за строителството на новите 134,14 км от автомагистрала " Хемус ", чието създаване ѝ бяха предоставени на 20 декември м.г..

Припомняме, че в края на предходната година държавното управление " стремително " разпредели към 1,4 милиарда лв. от бюджетния остатък за строителството на 134 км от Автомагистрала " Хемус " от Боаза до основния път Русе-Търново без глобата на Народното събрание, както и без оповестяването на конкурс и социална поръчка. И тъй като държавната компания " Автомагистрали " не е изпълнила нито един огромен инфраструктурен обект, се породиха подозрения, че тя ще разпореди осъществяването на строителните действия по " Хемус " на подизпълнители по безусловно непрогледен метод , което отваря вратата за кражбата на стотици милиони лв..

Очаква се строителството на новия сектор от " Хемус " да стартира напролет на 2019 година
 Дончев: Има изключение в Закона за публичните поръчки по проблема за Автомагистрала
Дончев: Има изключение в Закона за публичните поръчки по проблема за Автомагистрала " Хемус "

" Автомагистрали " ЕАД няма подписани контракти с подизпълнители

Министерството на районното развиване е изпратило на Българска социалистическа партия подробна информация и за всички рамкови съглашения на " Автомагистрали " през последните три години. Тя съдържа в табличен тип предмета на договорите, с кого са подписани, периода на деяние и основанието за преустановяване. Те са за доставка на строителни материали, наемане на техника, доставка на ограничаващи пътни системи, автомобилни и индустриални масла, сервизно обслужване и други.

За в допълнение застраховане на оперативната си активност от юли 2018 година " Автомагистрали " има петгодишни договори с шест компании за наем на техника, само че нито една от тях не е измежду упоменатите от Българска социалистическа партия . Това са компаниите „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) " Андрей Иванов Андреев ", " Миро Транс 86 " ЕООД, " Боби 66 " ООД, " Бобо 5 и синове " ООД, Едноличен търговец " Палина - Зафир Иванов ", Едноличен търговец " Бовема - Тодор Павлов ". Отделно през последното тримесечие на 2018-а " Автомагистрали " ЕАД е сключила съглашения за наем на техника, за доставка на строителни материали и за осъществяване на обособени типове действия с още 8 компании - " ПСТ груп " ЕАД, " Инфрастроежи " ООД, " Грома холд " ЕООД, " ГБС- инфраструктурно строителство " АД, " Геострой " АД, " Инжстройинженеринг " ЕООД, " Галчев инженеринг " ЕООД и " Пътища и мостове " ЕООД.

" Автомагистрали " построява 134 км от Автомагистрала " Хемус "

Изграждането на правата е разграничено на 6 сектора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР