Държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД ще проектира и изгради и последните

...
Държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД ще проектира и изгради и последните
Коментари Харесай

Държавата даде без конкурс още 1,15 млрд. лева за Хемус

Държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД ще проектира и построи и последните 88.9 км от Автомагистрала „ Хемус “, за което ще получи 1,150 милиарда лв., оповестява " Офнюз ". Това е правата сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово - Буховци, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Без да афишира социална поръчка, ведомството разпорежда проектирането и осъществяването на строително-монтажните работи на съображение член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за публичните поръчки, защото Министерство на регионалното развитие е едноличен притежател на 100% от капитала на „ Автомагистрали “ ЕАД и правата на страната в сдружението се упражняват от министъра на районното развиване и благоустройството. АПИ също е вторичен разпоредник на бюджетни средства към министъра на районното развиване и благоустройството.

Въпросният член от закона е комфортна опция да бъде заобиколен Законът за публичните поръчки. " Автомагистрали " ЕАД няма нито задоволително техника, нито задоволително служащи за осъществяването на сходен инфраструктурен план. След като му бъде предоставена поръчката обаче, държавната компания има опция да " разхвърля " работата на които си изиска подизпълнители по безусловно непрогледен метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР