Държавната комисия за защита на конкуренцията и правата на потребителите

...
Държавната комисия за защита на конкуренцията и правата на потребителите
Коментари Харесай

Австралийската комисия на потребителите подозира Google в незаконно събиране на лични данни

Държавната комисия за защита на конкуренцията и правата на потребителите на Австралия стартира дело против американската корпорация Гугъл за машинация.

Според австралийските управляващи, компанията е подвела потребителите в страната, като им е предложила възстановяване на рекламния бизнес за приемане на тяхното единодушие за увеличение размера на събираните и употребявани персонални данни, написа БГНЕС. 

Става въпрос за събиране на информация, обвързвана с активността на потребителите в интернет, която няма връзка с ресурсите на Гугъл. Държавният регулатор твърди, че компанията е въвела в подвеждане потребителите, когато при започване на 2016 година не е съумяла да ги осведоми и да получи тяхното ясно изразено осведомено единодушие по отношение на събирането на персоналните данни от потребителските сметки на Гугъл.

Компанията не е уведомила в задоволителна степен потребителите за смяната на своята политика по отношение на спазването правилото на конфиденциалност, което е довело до нарушение на потребителските права на милиони австралийци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР