Държавната комисия за предотвратяване на корупция в Северна Македония разследва

...
Държавната комисия за предотвратяване на корупция в Северна Македония разследва
Коментари Харесай

Разследват финансовия министър на Македония

Държавната комисия за попречване на корупция в Северна Македония проверява министъра на финансите Нина Ангеловска за възможен спор на ползи, откакто е изтеглила депозита си в банка Еуростандард преди тя да банкрутира, оповестяват македонски медии.

Комисията ще ревизира дали Ангеловска, която е член на Комитета за финансова непоклатимост, е имала информация за положението на банката, с цел да изтегли парите си от нея, показва телевизия Сител.

Случаят попадна в центъра на вниманието на обществеността, откакто някогашният финансов министър Петър Гошев сподели за ТВ24, че Ангеловска е злоупотребила със служебното си състояние и вместо да избави банката, се е погрижила за своите пари.

Той съобщи, че Ангеловска е изтеглила парите си преди 2 месеца, когато не е имало официална възбрана за изтегляне, само че тя е имала информация какво може да се случи с банката и се е възползвала от нея.

Ангеловска отхвърли изказванията, че е имала вътрешна информация за ситуацията на банката, преди да изтегли парите си. Тя сподели, че сумата ѝ била нужна, с цел да си купи апартамент, защото до тогава живеела чартърен, оповестява осведомителният портал Плусинфо.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР