Държавната комисия по хазарта (ДКХ) отне за срок от три

...
Държавната комисия по хазарта (ДКХ) отне за срок от три
Коментари Харесай

Отнеха лиценза на „Еврофутбол“ за 3 месеца

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) лиши за период от три месеца лицензите на „ Еврофутбол “ ООД, оповестиха от комисията.

Дружеството има издадени лицензи за образуване на
хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни надпревари и надбягвания с коне и кучета, както и за образуване на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни надпревари и надбягвания с коне и кучета.

Решението е на съображение на текст от Закона за
хазарта, който планува сходна мярка при просрочени обществени отговорности на обещано сдружение в огромен размер.

Ако „ Еврофутбол “ в профил нарушаванията в период ще може да продължи активността си.

Според медийни изявления най-големият акционер в букмейкърската къща е гръцкият милиардер Сократис Кокалис с 51%. 30 на 100 от капитала е в ръцете на компании, посочени за близки до Васил Божков. Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян („ Ефбет “) пък обществено са коментирали, че имат 16-процентов дял.

"Еврофутбол " разви посредством сътрудници мрежа от пунктове и т.нар спортни питейни заведения и продължава да е един от огромните данъкоплатци у нас. Хиляди са ангажирани в обектите на франчайз.

Божков и Найденови бяха в дълъг неприсъствен спор, който ескалира до интервенция на управляващите, след която Божков беше задържан в ОАЕ, а след законова смяна "Национална
лотария " загуби опцията да провежда моментни игри.

Целенасочена офанзива или събиране на дължимото?

Малко преди началото на съвещанието на ДКХ през днешния ден, от "Еврофутбол " разпространиха до медиите своя позиция, в която настояват, че сдружението ще бъде "убито ".

"Всичко стартира на 14.02.2020 година, когато в късния петъчен следобяд представителите на държавния орган Държавна комисия по
хазарта ни връчиха Акт за определяне на обществени държавни вземания (АУПДВ) за хипотетични дължими от сдружението ни обществени вземания за държавни такси на стойност 328,9 млн. лв.. ", написаха от "Еврофутбол ", като незабавно подчертаха, че постоянно са си плащали дължимото.

Те настояват и че са били запорирани сметките им, а имало и напън да затворят пунктовете си поради ковид, въпреки във връзка с аналогичните обекти на Българския състезателен тотализатор да нямало такива претенции.

Каква е повода за цялата акция съгласно "Еврофутбол? "От началото на 2020 година интензивно се води борба за това българският бизнес във връзка с спортните
залагания да бъде поднесен на тепсия на други хазартни оператори, най-вече задгранични и онлайн, които, съгласно в този момент настоящата законова уредба, нямат право да реализират наземна хазартна активност ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР