Държавната железница въвежда поетапно във всички гари нова система за

...
Държавната железница въвежда поетапно във всички гари нова система за
Коментари Харесай

БДЖ с нова онлайн система за издаване на билети


Държавната железница вкарва поетапно във всички гари нова система за издаване на билети. Тя е интернет основана и обезпечава връзка сред обособените гари в страната, изясни в изявление за Канал 3 Борислав Тасков, който е управител „ Информационни технологии” в БДЖ.
Поетапното въвеждане е почнало от началото на декември. До момента 40 гари издават новите билети. Недоволни пасажери, изпратиха сигнал до Канал 3, че билетоиздаването става постепенно. Хората пресметнали, че преди хартийката се издавала за секунди, а сега трябвало да се чака по 5 минути на човек, до момента в който се попълнят всички данни. Опашки на гишетата се образували най-вече поради издаването на билетите с понижение от така наречен карта „ Класик”, даваща право на понижение с 50% за втора класа на бързите и пътническите влакове.
Мениджърът на БДЖ не отхвърли, че промяната на системата за издаване на билети е основала усложнение, само че увери, че отсега нататък хората доста бързо ще бъдат обслужвани. По отношение на картите с отстъпка „ Класик” Борислав Тасков обясни, че данните на притежателите се вкарват еднократно. При идващото издаване на билет на гишето със читател ще вкарва нужната информация.
„ В историята остават всички бележници и описи, които трябваше да попълнят на гишетата. Освен за пасажерите и чиновниците, системата ще бъде от огромна изгода и за Национална агенция за приходите, където ще се регистрира всеки билет”, изясни Тасков.
Следващата стъпка е да се свържат и кондукторите във влаковете, с цел да се следи в действително време какъв брой билети се издават от дребните селски гари, където няма гишета за билети. Публична загадка е, че доста от кондукторите си изкарват „ под масата” по някой лев и не издават скъпата хартийка. Желанието на БДЖ е да се прекъсне порочната процедура. В момента онлайн билет може да се закупи единствено през уеб страницата на БДЖ за 8 влака

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР