Държавната хазна губи над 1 млрд. лева годишно заради укриване

...
Държавната хазна губи над 1 млрд. лева годишно заради укриване
Коментари Харесай

Над 1 млрд. лева се губят годишно заради укриване на обороти чрез фалшиви касови бележки

Държавната хазна губи над 1 милиарда лв. годишно поради укриване на обороти посредством подправени касови бележки. Това съобщи представителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров пред БНР.
По думите му, в случай че фирмите стартират подготовка за замяна на касови апарати през януари, няма да имат проблем да изпълнят условието на закона до края на март.
" Компаниите, които имат желание да изпълнят законовото условие, към този момент работят на равнище промяна на фискални устройства и актуализиране софтуери за ръководство на продажбите. В момента диалогът сякаш се води от вида по общо теоретични аргументи да не бъде изпълнено условието на закона, а не е по принцип изчислен въз основата на съответен брой съоръжения, търговски обекти или софтуери за ръководство, които са на продажбите, които би трябвало да бъдат обновени ".
Бъчваров е безапелационен, че няма причина за удължение на периода за замяна на софтуера и фискалните устройства.
По-рано от бизнеса предизвестиха, че стопанската система е изправена пред колапс, в случай че не бъде продължен срокът за замяна на касовите апарати. От 1 април всяка покупка би трябвало да бъде отразена до пет минути в Националната организация за приходите по електронен път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР