Държавната фирма, която ще осъществява фитосанитарния контрол по границата с

...
Държавната фирма, която ще осъществява фитосанитарния контрол по границата с
Коментари Харесай

Явор Гечев: Няма да е лесно да се закрие държавната фирма, която ще замести златния гьол

Държавната компания, която ще реализира фитосанитарния надзор по границата с Турция, ще се сътвори с решение на Министерския съвет. Тя ще е на послушание на няколко министерство – на финансите, на земеделието и на превоза, които ще управляват активността й. Този факт значи, че закриването й по никакъв начин няма да е елементарно, сподели земеделският министър Явор Гечев в предаването „ 120 минути “ на Би Ти Ви.

Фирмата се основава след спиране на контракта с частна компания за така наречен „ златен мочур “, което бе оповестено от земеделското министерство преди две седмици. Драмата с спирането на контракта обаче съгласно Гечев към момента не е завършила изцяло. Както се изрази той: „ Винаги всяка заповед на земеделския министър се апелира “.

Цените са значимо нещо, само че земеделският министър би трябвало да се грижи и за земеделците, сподели Гечев във връзка настояването му да се постави ред в износа на пшеница и други първични материали от Украйна. „ Хлябът не е чак толкоз огромен проблем, само че млечните артикули към този момент нарастнаха извънредно доста “, уточни той. Гечев сподели също, че при храните постоянно е имало далавера, изключително в случаи като в този момент, когато има всеобща неуравновесеност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР