Държавната фирма „Автомагистрали ЕАД продължава да разширява персонала си и

...
Държавната фирма „Автомагистрали ЕАД продължава да разширява персонала си и
Коментари Харесай

„Автомагистрали“ ЕАД продължава да назначава персонал и да купува нова строителна техника

Държавната компания „ Автомагистрали " ЕАД продължава да уголемява личния състав си и да купува строителна техника по отношение на инфраструктурните планове, които извършва. През последните месеци са назначени 102-ма нови ръководители на планове, строителни инженери, проектанти, геодезисти, геолози, счетоводители, специалисти по логистика, водачи на тежкотоварни коли и машинисти, елементарни строителни служащи, както и механически ръководители, оповестява изпълнителният шеф на компанията Стоян Беличев.

Увеличаването на личния състав стартира в края на 2019 година, когато бяха наети над 200 строителни експерти. Дружеството предлага положителни условия на труд - възнагражденията са над междинните за бранша, а хората се обезпечават на цялостния размер на работната си заплата, по тази причина искащите да работят в нея са доста, разяснява Стоян Беличев.

През 2019 година „ Автомагистрали " усили доста и машините, с които оперира. Беше платен високотехнологичен 40-тонен булдозер. С положителни характерности са и челните товарачи. Компанията разполага и с 43 нови товарни автомобила. При потребност профилирана техника се взима на лизинг, а друга - чартърен, което е честа процедура в строителния отрасъл.

Най-новите придобивки от тази година са два комбинирани 8-тонни багера, 19-тонен валяк и профилиран екскаватор и съоръжение за характерни действия. Освен наличните влекачи за превоз на тежката техника и бързата й дислокация, са купени тежкотоварни и леки ремаркета за напредване на оборудването до обектите.

Държавната компания разполага и с съвременна инсталация за геодезическо снимане от въздуха. Това разрешава освен точно отчитане на свършената работа и употребяваните материали, само че пести време и средства. С огромно натоварване работи и крамерът - машина, с която се правят поправки, поддръжка и създаване на виадукти и мостови уреди. „ Автомагистрали " ЕАД постоянно я отдава чартърен на частни строителни компании за избрани обекти.

Поетапно се усилват колите, с които се прави надзор на строително-ремонтните работи на другите обекти. В началото на 2020 година бяха купени 10 автомобила, а до края на октомври ще бъдат купени още 11.

В момента държавната компания работи по настоящите поправки и поддръжката на автомагистралите, като с най-голяма трудност са осъществяваните поправки по горното и долното строене на виадуктите и мостовете на „ Хемус " и „ Тракия ". Топ приоритет за сдружението е строителството на новите сектори на „ Хемус ". „ Автомагистрали " пое и осъществяването на планове за подсилване на свлачища и други огромни обекти от национално значение.

Друг приоритет е да бъде обезпечено безпроблемното и безвредно придвижване по автомагистралите. За задачата през тази година бяха купени 10 сигнални ремаркета за организация на придвижването, като до края на годината ще бъдат купени още 10 и по този начин броя им ще стане към 100, показва Стоян Беличев.

Придобиването на нова техника и увеличението на личния състав ще продължи и през 2021 година

...

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР