Държавната енергийна компания на Украйна заяви, че прекъсванията на електрозахранването

...
Държавната енергийна компания на Украйна заяви, че прекъсванията на електрозахранването
Коментари Харесай

Енергиен шеф в Украйна: Прекъсванията на тока ще продължат до края на март 2023 г.

Държавната енергийна компания на Украйна съобщи, че спиранията на електрозахранването ще продължат във вторник в цялата страна, като президентът Володимир Зеленски сподели на украинците, че те употребяват повече сила, в сравнение с е разполагаем, а шефът на една от украинските енергийни компании предизвести, че спиранията на тока евентуално ще продължат до март следващата година.

" Енергийната система на на Украйна към момента не се е възстановила изцяло от шестте талази на съветски ракетни удари и не може да работи с цялостен потенциал “, написа в Telegram късно нощес Ukrenergo - държавен оператор на електропреносна система в Украйна и единствен оператор на високоволтови преносни линии в страната, оповестява " Файненшъл таймс ".

В постоянното си послание през нощта Зеленски моли към районните управляващи и локалните общности да повтарят молбата към жителите за понижаване на потреблението на сила.

Серхи Коваленко, основен изпълнителен шеф на украинския енергиен снабдител Yasno, съобщи, че " украинците най-вероятно ще би трябвало да живеят с спирания на ток до края на март следващата година “.

Най-добрият сюжет, сподели Коваленко, че няма да има нови съветски офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна и " дефицитът на мощ може да бъде отмерено разпределен в цялата страна ". Ако обаче Русия продължи своите ракетни и удари с дронове по електрическата мрежа, предизвести той, Украйна " ще би трябвало да употребява освен почасово прекъсване за стабилизация, само че и спешните прекъсвания, по време на които може да няма електричество за доста дълго време ", заяви БНР.

Държавните управляващи обявиха предходната седмица, че повече от 10 млн. души, или към 1/4 от популацията на Украйна, са без ток след седмици на съветски офанзиви. Броят и продължителността на спиранията на електрозахранването в цялата страна, в това число в столицата Киев, се усилиха през последните дни, защото температурите спаднаха под нулата, а в някои райони на страна падна и първият сняг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР