Държавната дума – долната камара на руския парламент, подкрепи законопроект,

...
Държавната дума – долната камара на руския парламент, подкрепи законопроект,
Коментари Харесай

Руската Дума подкрепи доживотен имунитет за президенти на страната

Държавната дума – долната камара на съветския парламент, поддържа законопроект, предоставящ на съветските президенти и техните фамилии имунитет против правосъдно гонене, когато изоставен поста, съобщи Би Би Си.

Стъпката е измежду конституционните промени, утвърдени на референдум през юли. Лоялни на президента Владимир Путин преобладават и двете камари на съветския парламент, отбелязва Би Би Си.

Четвъртият мандат на Путин завършва през 2024 година, само че поправките му разрешават да се кандидатира за още два мандата.

Той е на 68 година и няма очевиден правоприемник.

Законопроектът за имунитета възобнови спекулациите за политическото бъдеще на президента, който е на власт от 2000 година

Опозиционерът и критик на Путин Алексей Навални разяснява реторично: „ Защо Путин се нуждае от закон за имунитета в този момент? Могат ли диктаторите да се отдръпват по лична воля? “.

Текстът е утвърден на първо четене във вторник в Думата, в която множеството депутати са от партията на Путин „ Единна Русия “. 37 законодатели от комунистическата партия са дали своят вот срещу, заяви БНР.

В Думата ще има още две четения, а по-късно законопроектът отива в Съвета на Федерацията (горната камара), а след това и при самия Путин за автограф.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР