Държавната Българска банка за развитие (ББР) смята да инвестира най-малко

...
Държавната Българска банка за развитие (ББР) смята да инвестира най-малко
Коментари Харесай

ББР ще вложи поне 15% от кредитния си портфейл в екопроекти

Държавната Българска банка за развиване (ББР) счита да влага минимум 15% от своя кредитен портфейл в планове на енергоспестяващата стопанска система и екоиновации. Това разгласи шефът ѝ Стоян Мавродиев в сряда по време на Годишния стопански конгрес за Централна и Източна Европа, който се организира във Виена.

Той изясни, че през идващите три години банката ще сложи фокус върху " зелените " вложения, като ще поддържа планове за производството на чиста сила от възобновими източници, декарбонизация, екологични нововъведения, зелена общинска инфраструктура и стабилно земеделие.

" Българската банка за развиване ще подкрепя още по-активно бизнеса в тази посока и ще поддържа тези, които понижават въглеродния си отпечатък и са еко насочени ", съобщи Стоян Мавродиев, представен от ББР в сряда.

За да показа риска от несигурна възвръщаемост, банката възнамерява да предложи гаранции и принадлежности за шерване на риска, както и дълготраен заемен запас на компании в бранша, показва се в известието.

По думите на Мавродиев за стимулиране на екологичното развиване на стопанската система и енергетиката ще бъдат направени и промени в националните законодателства. не се разяснява обаче какви ще са те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР