Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година

...
Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година
Коментари Харесай

ДАЗД отбеляза 1 юни със старт на инициативата „Най-голямото детско „Благодаря“

Държавната организация за протекция на детето за трета поредна година означи Деня на детето с празничен концерт. Този път събитието съчета осъществяванията на надарени деца от цялата страна с началото на самодейността на ръководителя на ДАЗД „ Най-голямото детско „ благодаря ". Целта е посредством къси детски видеа, включени в общ план.
„ Най-много добрини вършим за децата си и като родители, и като близки или експерти. Ето по тази причина избрахме на този празничен ден да сложим началото на самодейността „ Най-голямото детско „ благодаря ". Нека дружно покажем, че децата в България почитат и ценят хората до себе си - фамилията си и всички тези, които се грижат за тях, които им оказват помощ, които ги обичат и ги карат да се усещат щастливи. " - показа ръководителят на ДАЗД, доктор Елеонора Лилова.
От 1 юни до края на 2020 година Агенцията ще събира къси видеа до 20 секунди, които ще се инсталират в един видеоклип и ще се приготви кандидатурата на децата от България за върховете на Гинес. Колкото повече видеа се съберат, толкоз по-голям е шансът идеята да завоюва. Сумата от премията ще бъде предоставена за поддръжка на деца без родители и за деца с изявени способности.
Концертът, подарък от екипа на ДАЗД за всички деца от всяка точка на България, се в 15:00 часа онлайн във Facebook страницата и YouTube канала на Агенцията.
Водещи на двучасовия видеострийминг бяха ръководителят на ДАЗД, доктор Елеонора Лилова, Диян Калайджиев от Благоевград и Ванеса Филипова от Банкя, членове на Съвета на децата и дребната Божидара от София.
За поредна година празникът във връзка Деня на детето е под патронажа на госпожа Марияна Николова, вицепремиер по икономическата и демографската политика.
„ Аз зная, че през днешния ден се обръщам към бъдещите инженери, лекари, учители, откриватели и създатели на България. Също по този начин зная, че с цел да успеем се изискват доста старания и отговорности от нас възрастните, от вашите родители, само че също по този начин и от децата.
Скъпи деца, на днешния ден бих желала да ви уверя, че всички, които са виновни за благополучието на децата у нас работят с професионализъм и възторг. " - съобщи в приветственото си слово вицепремиерът госпожа Николова. Тя акцентира, че страната и обществото би трябвало да подсигуряват образованието, опазването на здравето, изискванията за творчество и спорт на децата.
Официалните посетители, които поздравиха всички деца онлайн по време на видеострийнга бяха госпожа Деница Сачева - министър на труда и обществената политик, госпожа Дияна Ковачева - Омбудсман на Р България и госпожа Зорница Русинова - заместник-министър на труда и обществената политика. Поздравителен адрес до ръководителя на Агенцията изпрати и госпожа Мария Габриел, комисар по нововъведения, научни проучвания, обучение, просвета и юноша. „ Нека дружно насърчаваме гения и изявите на децата ни, да ги учим да се радват на дребните неща, да са смели, обективни и почтени! " - акцентира госпожа Габриел.
Детското „ благодаря " е идея, която заслужава да бъде подкрепена. Когато благодарим на познати или непознати, разбираме какъв брой малко му би трябвало на човек, с цел да се почувства почетен и скъп. Екипът на ДАЗД има вяра, че положителното и благодарността вървят ръка за ръка. Колкото повече признателност демонстрираме на другите, толкоз повече хора ще създадат света ни по-добро място за живеене. Нека детското „ благодаря " е вирус, който болести всички и ни направи още по-добри и човечни!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР