Държавната агенция за закрила на детето стартира допитване към децата

...
Държавната агенция за закрила на детето стартира допитване към децата
Коментари Харесай

Онлайн анкета сред подрастващите за новата Национална стратегия за детето

Държавната организация за протекция на детето започва допитване към децата на България. Целта е да се чуе детското мнение и то да се вземе поради при създаването на новата Национална тактика за детето, с цел да бъдат основани ограничения и политики, които да дават отговор на потребностите на младежите.

Всеки на възраст до 18 година може да попълни до 01 октомври 2018 година формата за допитване, която може да бъде открита тук.

Създаването на нов стратегически документ за детето е в осъществяване на уговорките на ДАЗД по член 1, алинея 3 от Закона за протекция на детето и се прави след решение на Националния съвет за протекция на детето.

Консултационният развой заема значимо място в планувания график за разработване на Стратегията. Целта е да бъдат взети поради мненията и мненията на всички заинтригуваните страни /детски и юношески организации, родители и наставнически организации, експерти, законодателна и правосъдна власт, цивилен и други организации, работещи с деца, локална власт, научни и проучвателен общности, медии/.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР