Държавната агенция за закрила на детето се самосезира след репортаж

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира след репортаж
Коментари Харесай

Сексуалните забавления на приемен родител с детето в Ямбол са нарушили сексуалната му идентичност

Държавната организация за протекция на детето се самосезира след репортаж и стартира инспекция за подозрения за полово принуждение над дете в приемно семейство. Скандалният случай е от Ямбол, а приемните родители са още в регистрите.

Адвокат Дарена Миткова е бранител на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич. Осиновителката се отхвърля от детето поради поведенчески отклонения. Според съдебно-психиатрична експертиза – те са породени от пребиваването на момченцето в приемното семейство в Ямбол.

„ Разбрах, че от мъжа в приемното семейство по отношение на детето са осъществявани дейности със полов отенък, занимания, както ги назовава експертът”, сподели юрист Миткова пред БТВ.

В решението за разсиновяване добричкият съд показва, че „ половите занимания на приемния родител с детето са нарушили половата му идентичност”. Решението е изпратено до обществените служби в Ямбол за осъществяване на инспекция. Случаят обаче скарва институциите. Бившата директорка на „ Социално подпомагане” в Ямбол твърди, че е уволнена, тъй като е извела друго дете, настанено в същото семейство.

„ В телефонен диалог с Милена Янъкова тя ме предизвести: Внимавай с детето, тъй като братът на приемната родителка е огромен човек, мен това не ме спря”, уточни Мария Славова, уволнен шеф на Дирекция „ Социално подпомагане” – Ямбол.

Милена Янъкова е актуалният шеф на районната обществена дирекция.

Разсиновеното дете е настанено в обществен дом в Добрич и с него работят психолози. От прокуратурата в Ямбол са почнали инспекция по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР