Държавната агенция за закрила на детето организира кризисна интервенция и

...
Държавната агенция за закрила на детето организира кризисна интервенция и
Коментари Харесай

Психолози работят с децата, изгубили приятеля си на морето

Държавната организация за протекция на детето провежда спешна намеса и изпрати екип неотложно на място в Слънчев бряг, откакто през вчерашния ден 16-годишно момче се удави в морето, оповестиха през днешния ден от ведомството.

Екип от опитни психолози навреме са се отзовали и оказват помощ на 19 деца да преодолеят контузията. Двама специалисти в региона на логиката на психиката оказват навременна помощ на децата, част от групата, в която е било починалото в курортния комплекс дете. Психологическата поддръжка е за децата да се оправят с прекарването на загубата на техния другар.

Загиналото момче е било в курорта дружно с другите деца за присъединяване във фолклорен фестивал, забелязано е последно към 11 ч. преди обед в базата. Половин час по-късно то е било извадено безжизнено от спасителите на плажа.

Към Държавната организация от години е основан спешен екип за работа в страната. Той се състои от 40 психолози и психиатри, експерти, които са способени да реагират и организират спешни интервенции при настъпване на сериозни събития, в които има потърпевши деца, смъртни случаи или деца са очевидци на такива събития, прецизират от организацията.

В известие до редакцията ни екипът на ДАЗД показва своите съболезнования и състрадание към тъгата на околните на починалото дете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР